Un moldovean a revenit în țară din Marea Britanie cu 78 mii de lire sterline. Acum riscă până la 10 ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un moldovean de 37 de ani s-a întors în țară din Marea Britanie cu o valiză plină de bani. La propriu. Acesta avea la sine 78.440 de lire sterline, ceea ce convertit în lei ar fi peste 1,83 milioane de lei. Tentativa de introducere ilegală a sumei de bani, nedeclarate organului vamal a fost prevenită de angajații postului vamal Leușeni.

Potrivit Serviciului Vamal, acesta s-a prezentat la linia de control vamal la bordul unui BMW X5, condus de către o rudă de gradul al IV-lea, care s-a aliniat pe pista prevăzută persoanelor care nu au nimic de declarat. Acționând în baza analizei de risc, vameșii au redirecționat autoturismul pe Coridorul Roșu de control, iar în rezultatul verificărilor au descoperit valuta nedeclarată.

Persoanele au fost reținute pe un termen de 72 de ore, pe cazul dat fiind inițiat un dosar penal pentru „tentativă de contrabandă în proporții deosebit de mari”, care prevede pedeapsă sub formă de privațiune de libertate de la 3 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

SV_2 (1) SV_3 (1) SV_4 (1)


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...