Ilie Ilașcu a publicat mai multe documente care demonstrează că a fost mobilizat de Ministerul Securității Naționale în 1992

Fostul deținut politic, Ilie Ilașcu, care a fost și senator în Parlamentul României, a publicat pe profilul său de Facebook o serie de documente care demonstrează că a fost mobilizat de către Ministerul Securității Naționale al Republicii Moldova.

Screen Shot 2015-06-02 at 7.03.29 PM

Acesta spune că pe 1 martie 1992 a fost chemat la Comisariatul militar din Tiraspol pentru a fi mobilizat în trupele speciale ale Federației Ruse sau RMN. “La acea vreme locuiam legal în orașul Tiraspol. Mi s-a confiscat livretul militar după ce am refuzat să mă înrolez în armata rusă și am revenit la Chișinău, unde am și fost ,,prins” și mobilizat de către cei de la MSN “, spune acesta.

Totodată, Ilașcu promite că va veni cu alte dezvăluiri. Menționăm că Ilie Ilașcu a fost deținut politic la Tiraspol în perioada 1992-2001.

ilie ilascu ilie ilascu 1

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.