Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Câștigătorii concursului republican pentru copii…

Câștigătorii concursului republican pentru copii „Justiție – eu te văd așa”

Cei mai creativi și talentați copii din R. Moldova au venit joi, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, la Institutul Național al Justiției pentru a-și ridica premiile concursului republican de arte plastice „Justiție – eu te văd așa”.

La începutul acestui an, Institutul Național al Justiției, în colaborare cu Școala de arte plastice pentru copii „Alexei Șciusev”, a lansat un concurs destinat elevilor din şcoli generale, licee, gimnazii, scoli și studiouri de arte. Menirea acestei acțiuni a fost de a informa elevii despre rolul și importanţa justiției în societate, de a promova cultura și valorile estetice și de a susține interesul elevilor la autoexprimare prin intermediul artelor plastice. Participanții cu vârsta cuprinsă între 11 şi 17 ani au fost invitați să prezinte lucrări artistice care să reflecte justiţia văzută de ei, cum şi-o închipuie sau cum cred ei că aceasta ar trebui să fie.

Concursul s-a desfășurat în două etape. Compozițiile primite în perioada 15 martie – 1 aprilie 2017 au fost supuse unui proces de preselecție pentru a putea fi incluse în expoziția-concurs. Ca rezultat, în etapa finală au fost admise 97 de lucrări. Pe parcursul lunii mai, creațiile artistice au fost expuse pe holurile Institutului Național al Justiției în așteptarea anunțării câștigătorilor.

Juriul a desemnat câștigătorii pentru două categorii de vârstă:

prima categorie (11-14 ani):
locul I – Anna Petruli, Școala de arte plastice pentru copii din Dubăsari,
locul II – Valeria Golovinova, Școala de arte plastice pentru copii din Bălți,
locul III – Anastasia Țurcan, Școala de arte „V. Poleacov” din Chișinău;

a doua categorie (15-17 ani):
locul I – Anna Sedlețcaia, Liceul Teoretic „M. Grecu” din Chișinău,
locul II – Sergiu Ciochină, Școala de arte plastice din Nisporeni,
locul III – Cătălin Culiuc, Școala de arte plastice din Edineț.

În semn de apreciere a aptitudinilor creatoare din cadrul expoziției-concurs, au fost acordate diplome de merit și altor 13 concurenți. Organizatorii au oferit și un premiu special – „Simpatia publicului INJ” – obținut de Lilya Martân de la Liceul Teoretic „M. Grecu” din Chișinău pentru lucrarea „Legea care protejează!”, iar un alt premiu special l-a oferit revista NOI pentru Diana Gârlea, elevă la Școala raională de arte plastice din Telenești.