00:01:04 19.04.2024
Stiri

REVOLTĂTOR // Cameră de tortură, descoperită în clădirea Judecătoriei din Moscova

Știri 01.06.2017 16:18 Vizualizări3924 Autor: Ziarul National
REVOLTĂTOR // Cameră de tortură, descoperită în clădirea Judecătoriei din Moscova Mediazona


În sala destinată studiului materialelor de probatoriu din clădirea Judecătoriei Moscovei, persoanele inculpate și aflate sub arest sunt torturate și bătute, scrie „Mediazona“, citând declarația lui Dmitri Piskunov, reprezentantul Comisiei de Supraveghere Publică și avocat în cadrul Comitetului pentru Prevenirea Torturii din Rusia.

Piskunov a relatat că a discutat cu doi detinuți care i-au spus ca au „trecut” prin „camera torturii” din Judecătoria Moscovei. Astfel, cetățeanul uzbec Kamron Usmonov, acuzat de jaf, i-a spus avocatului că a fost legat circa opt-nouă ore de inele încastrate în peretele camerei 144. Avocatul deținutului, Firuz Kamolov, a făcut plângere la procuratură și instanța de judecată, dar autoritățile judiciare nu au reacționat.

Un alt deținut, Denis Karelin, a declarat că, pe 28 octombrie 2016, a fost bătut de două ori în aceeași cameră 144 a Judecătoriei orașului Moscova. Și Karelin a fost legat cu cătușele de inelele din perete.

„Scopul principal al acestor inele, după cum am înțeles, nu este cel de ușurare pentru detinuți a procesului de familiarizare cu probele la dosar. Deținuții sunt lăsați câteva ore într-o poziție care aminteste „suspendarea palestiniană“ – și, de obicei, gardienii îi pedepsesc astfel pe arestații recalcitranți. Problema este că aproape toți spun că gardienii de la Judecătoria Moscovei se enervează la cel mai mic pretext”, a spus Piskunov.

Potrivit avocatului, despre torturile aplicate în clădirea Judecătoriei Moscova a povestit în 2015 și Liudmila Fadeeva (în vârstă de 60 de ani), care atunci era acuzată de fraudă. Ea a descris astfel „camera torturii”: „În această cameră erau două mese. Lângă fiecare masa sunt incastrate în perete câte un inel metalic pentru fixarea cătușelor deținutului. În sală nu există camere de supraveghere”.

Șeful Departamentului de Relații Publice al Judecatoriei Moscova a declarat pentru Mediazona că de paza și trasportul arestaților se ocupă poliția, care „nu este în subordinea judecătorilor sau a conducerii instanței“, scrie paginaderusia.ro.

Serviciul de presă al Ministerului de Interne de la Moscova a refuzat să comenteze informațiile apărute.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md