Deşi Voronin a criticat propaganda de la televiziunile ruseşti, PCRM vrea Rossia 24!

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) este indignat şi condamnă decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului cu privire la sistarea retransmiterii postului de televiziune „Россия 24” pe teritoriul Republicii Moldova.

„Decizia respectivă a CCA demonstrează, o dată în plus, atitudinea tendenţioasă şi subiectivă a guvernării actuale faţă de mijloacele de informare în masă, dar şi faţă de jurnaliştii din Rusia”, se arată într-o declaraţie a formaţiunii.

Potrivit Partidului Comuniştilor, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul să se informeze din diferite surse. „Considerăm că interzicerea retransmiterii posturilor TV, indiferent de ţara de origine şi proprietar, este inadmisibilă într-un stat democratic şi de drept şi poate duce la destabilizare şi la conflicte sociale”, se mai arată în declaraţia formaţiunii.

În opinia PCRM, guvernarea ar trebui să se ocupe de probleme cu care se confruntă zi de zi cetăţenii Republicii Moldova. „Nu căutaţi duşmani ai Moldovei! Nu inventaţi probleme acolo unde ele lipsesc!”, menţionează comuniştii.

Totodată, declaraţia PCRM contravine unei declaraţii mai vechi a liderului comuniştilor Vladimir Voronin. Astfel, la finele lunii martie preşedintele PCRM, în contextul discuţiei despre victoria Irinei Vlah în alegerile din Găgăuzia, a criticat influenţa televiziunilor ruseşti în Republica Moldova.

Fostul preşedinte a spus că trebuie interzisă propaganda televiziunilor ruseşti în Moldova, iar CCA şi experţii în domeniu ar trebui să elaboreze un regulament care să nu permită difuzarea programelor politice de către televiziunile străine în Moldova.

”Alegerile acestea nu le-a câştigat nici pe-aproape această doamnă. Aceste alegerile le-a câştigat, nu vă supăraţi, televiziunea rusească. Aţi văzut câte persoane şi câtă atenţie au fost pentru aceste alegeri. Nici pentru alegerile Parlamentului din 30 noiembrie nu a fost atâta atenţie. Dar acum a fost această atenţie pentru a face tot posibilul să fie câştigate de această persoană”, a declarat atunci Vladimir Voronin.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.