Vinurile moldovenești își orientează activitățile comerciale spre China

17 companii vinicole din Moldova vor participa în perioada 4-6 iunie la o expoziție specializată în Beijing, TopWine China 2015, sun brand-ul comun “Vinurile Moldovei”.

“Suntem siguri că la expoziție vinificatorii noștri vor stabili noi parteneriate de afaceri și vor beneficia de mai multe oportunități de creștere a exporturilor. Participarea noastră la expoziție face parte din Planul de Marketing al ONVV, prin care ne-am propus ca Vinul Moldovei să devină un simbol al calității și un brand recunoscut la nivel internațional.” – Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului din Moldova.

La expoziția de la Beijing sunt așteptați aproximativ 10 mii de vizitatori: experți, importatori, distribuitori, jurnaliști, bloggeri, amatori ai vinurilor de calitate și potențiali parteneri de afaceri.

Pentru a cunoaște mai bine vinurile moldovenești, pe durata evenimentului vizitatorii vor fi invitați la 2 degustări specializate.

Actualmente 20 de companii vitivinicole din Moldova își exportă produsele în China. În 2014, vânzările vinurilor moldovenești pe piața chineză au sporit cu 7%, iar producătorii locali au exportat în această țară peste 1 milion 131 de mii de litri de vin.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.