3 elevi au fost prinşi copiind la primul examen de BAC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prima probă din sesiunea de bacalaureat 2015 a avut loc fără incidente majore. În timpul probei, doar trei candidaţi au fost eliminaţi de la examen pe motiv de fraudare, faţă de 11 candidaţi la examenul din sesiunea precedentă.

Candidații alolingvi au susținut proba la limba și literatura română în 68 de centre de bacalaureat. La examen au participat 3512 candidați.

Vineri, 5 iunie, va avea loc examenul la limba de instruire, iar pe data de 9 iunie, candidații vor susține examenul la limba străină.

Cel de-al patrulea examen se va desfășura pe data de 12 iunie. În această zi, candidații de la profilul real vor susține proba de examen la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Ceilalți candidați vor avea examen la profilul arte, sport și tehnologic.

Pe data de 16 iunie se va desfășura proba de examen la alegere. Candidații au selectat o disciplină din cele 7 propuse de Comisia Națională de Examene – geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor și universală și informatica.

Ultima probă de bacalaureat din sesiunea curentă va avea loc pe 19 iunie. Candidaţii vor susține în această zi examen la limba maternă (ucraineană, bulgară și găgăuză).

Ministerul Educației precizează că în anul curent vor susține examenul de bacalaureat 26.818 de candidați, dintre care 7.533 sunt restanțieri din sesiunile precedente.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...