Locuitorii sectorului Centru vor preda pentru reciclare echipamente electrice şi electronice uzate, defecte sau învechite. Este vorba despre baterii, încărcătoare pentru telefoane mobile, computere, imprimante, tastaturi, aparate foto, jucării, fiare de călcat, foehnuri, diverse cabluri, aspiratoare, cuptoare cu microunde, televizoare, video casetofoane etc.

Electronicele nu sunt biodegradabile şi conţin substanţe nocive (plumb, mercur, cadmiu, arsenic etc.) care poluează aerul, apele, solul şi apoi tot omul, care a aruncat echipamentele electronice la coşul cu gunoi, resimte efectele negative. Astfel, reciclarea deşeurilor electronice este o necesitate şi o responsabilitate faţă de mediul înconjurător, dar şi faţă de societate.

Proiectul este lansat de Primăria Chişinău în parteneriat cu operatorul autorizat RecWaste SRL. Acesta are drept scop educarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la colectarea separată a DEEE-urilor, precum şi organizarea unui sistem de colectare a acestora de la locuitorii capitalei, agenţi economici, instituţii de stat etc.