Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.05.2017

Un nou program de susținere a agricultorilor, aprobat de Comisia economie, buget și finanțe

Un nou program de susținere a agricultorilor, aprobat de Comisia economie, buget și finanțe

Republica Moldova ar putea beneficia de un program de grant, în valoare de 500 milioane yeni (aproximativ 4,8 mln dolari SUA), acordat de Guvernul Japoniei. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi,  ratificarea Acordului de grant pentru implementarea proiectului ”Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”.
 
Potrivit autorilor, proiectul prevede procurarea tehnicii și echipamentului agricol pentru fermieri. Este preconizată achiziționarea a circa 100 de tractoare performante pentru dezvoltarea unei agriculturi durabile și adaptată la schimbările climatice. Acordul va fi aplicat până la finele anului 2018.
 
În aceeași ședință deputații au susținut proiectul de lege cu privire la organizarea și  funcționarea Curții de Conturi, inițiativă legislativă a unui grup de deputați care confirmă adeziunea Republicii Moldova la standardele internaţionale privind cele mai bune practici în domeniul auditului public.
 
Proiectul, în premieră, defineşte particularităţile tipurilor de audit, mandatul de audit care împuterniceşte Curtea de Conturi asupra ariei de auditare a sectorului public, precum și specifică drepturile şi responsabilităţile entităţilor auditate.
 
Toate proiectele urmează a fi dezbătute și votate în plenul Parlamentului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus