16:35:11 29.03.2024
Stiri

Cum arată NOUA ARMĂ a Rusiei: este mai rapidă decat orice sistem ANTIRACHETĂ si de şase ori MAI RAPIDĂ decât viteza sunetului

Știri 31.05.2017 22:06 Vizualizări9336 Autor: Ziarul National
Cum arată NOUA ARMĂ a Rusiei: este mai rapidă decat orice sistem ANTIRACHETĂ si de şase ori MAI RAPIDĂ decât viteza sunetului


Rusia a încheiat cu succes cinci zboruri de testare a celei mai noi arme hipersonice, capabilă să distrugă un portavion dintr-un singur impact, potrivit unui nou raport publicat de Daily Mail. The Zircon zboară cu o viteză între 3.800 mph şi 4.600 mph - de cinci până la şase ori viteza sunetului - şi duce Rusia cu o jumătate de deceniu înaintea Statelor Unite, se precizează în raport.

The Zircon este mai rapid decât orice sistem antirachetă, inclusiv cele care se aşteaptă să apară în următoarele două decenii. „În Rusia, testarea armelor se află deja în curs de desfăşurare. Se aşteaptă ca acesta să fie adăugată în arsenalul Rusiei între 2018 şi 2020”, a declarat analistul militar rus Vladimir Tuchkov. Experţii avertizează că proiectilele „de neoprit” ar putea declanşa dezastre pentru portavioanele HMS Queen Elizabeth şi HMS Prince of Wales, în valoare de 6,2 miliarde de dolari.

SUA cheltuie anual aproape 600 miliarde de dolari pe bugetul de apărare şi se mândreşte cu cea mai puternică armată din lume. Cu toate acestea, cele 19 portavioane nu ar fi capabile să oprească aceste arme, potrivit raportului. Forţele de apărare anti-rachetă sunt echipate pentru a doborî proiectile cu până la 2.300 de mph, ceea ce înseamnă că ar fi fără nicio putere asupra Zicron. „Rezultatele pe care americanii le-au atins în 2013 au fost atinse, chiar depăşite de către Uniunea Sovietică cu mult timp în urmă”, a mai declarat Tuchkov.

Zicron utilizează tehnologia Scramjet, ce amestecă combustibil cu aer, sistem ce îi permite să atingă viteze hipersone. Asta înseamnă că proiectilul poate călători la viteze uimitoare - 155 de mile în 2,5 minute, mai rapid decât un glonţ al lunetistului.



businessmagazin.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md