Autoritățile ruse răspund celor din Moldova: Cinci diplomați moldoveni, expulzați din Rusia

1495496981
Foto: ria.ru

Federația Rusă va expulza cinci diplomați moldoveni. Decizia vine ca răspuns la acțiunile similare întreprinse de autoritățile de la Chișinău, când cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, scrie realitatea.md.

Potrivit sursei, cei cinci diplomați moldoveni au la dispoziție trei zile pentru a părăsi teritoriul Rusiei. Numele lor nu a fost dezvăluit de autoritățile ruse.

Amintim că ieri, cinci diplomați din Federația Rusă au fost expulzați din Republica Moldova și declaraţi persona non grata pe teritoriul țării. Imediat de la aflarea veștii, președintele Dodon a comentat acest caz spunând că se declară profund indignat de această ostilitate afișată a diplomației moldovenești și că o condamnă în mod categoric: „Înțeleg că euro-unioniștii sunt deranjați de succesul înregistrat de Președinție în ultimele luni și au decis să recurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relațiile modo-ruse”, a mai spus Dodon.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a numit decizia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova de a expulza din țară cinci diplomați ruși, „o situația paradoxală”.

În ședința de astăzi a Guvernului, Pavel Filip a rugat toate persoanele publice să se abțină de la speculații pe marginea acestui caz pentru că măsurile luate au fost absolut necesare, menționând și faptul că își dorește în continuare stabilirea unor relații bune cu Federația Rusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente