Ultima oră! Cinci diplomați moldoveni expulzați din Rusia, drept răspuns la acțiunile Chișinăului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul rus al Afacerilor Externe expulzează cinci diplomați moldoveni din Rusia. Despre aceasta anunță RIA Novosti, cu trimitere la MAE-ul rus, fără a preciza însă cine sunt cei cinci diplomați. Agenția menționează că decizia a fost luată drept răspuns față de acțiunile Chișinăului.

O notă în acest sens, MAE-ul rus i-a înmânat consilierului Ambasadei Moldovei la Moscova. Potrivit documentului, cei cinci diplomați urmează să părăsească Federația Rusă în decurs de trei zile (termen similar celui dat diplomaților ruși în Moldova).

Cu toate acestea, ministerul rus de Externe și-a exprimat speranța că Chișinăul își va recunoaște „contra-productivitatea acțiunilor sale neprietenești” față de Rusia și „caracterul destructiv al pasului întreprins de partea moldovenească”, care merge „în contradicție cu principiile parteneriatului și încrederii reciproce”.

Amintim că luni, 29 mai, MAEIE a informat Ambasada Rusă la Chișinău despre decizia de a declara drept persona non grata a cinci diplomați ruși aflați la Chișinău, aceștia urmând să părăsească teritoriul Republicii Moldova în decurs de 72 de ore. Numele acestora nu a fost făcut public oficial nici până acum, la fel cum nu s-au menționat nici motivele pentru care a fost luată decizia.

Premierul Pavel Filip a făcut trimitere la informații parvenite de la serviciile secrete, dar a refuzat să ofere informații suplimentare.

Vedeți și: Reacția Moscovei nu s-a lăsat mult așteptată! Rusia admite măsuri similare după anunțul privind expulzarea a cinci diplomați ruși din Moldova

Viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin a declarat că Moscova va răspunde adecvat la acțiunile Chișinăului, precum și că Rusia vede acești pași drept o provocare directă a unor forțe din Moldova împotriva cursului președintelui Dodon. „În privința unui răspuns adecvat ne vom gândi, dar el va urma”, sublinia luni Karasin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...