Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Odihna de vară a copiilor din municipiul Chișinău

   3599

Circa 19 mii de elevi din municipiul Chișinău se vor odihni în vara anului 2017 în taberele de odihnă din oraș și din afara capitalei.

Totodată, din 5 iunie curent, își vor începe activitatea 23 de tabere cu sejur de zi în Chișinău, unde se vor odihni 2995 de copii. Respectivele instituții vor activa timp de 15 zile, în afară de week-end, costul biletelor fiind de 1120 de lei, din care părinții vor achita 20 la sută din sumă (224 lei). De menționat că 15 la sută din numărul de bilete la taberele cu sejur de zi (365) vor fi distribuite gratis copiilor din familii social-vulnerabile, monoparentale, cu mulți copii, părinţii cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl etc.

Copiii din școlile-internat  (1051 elevi) se vor odihni toată vara, tradițional, în taberele "Cireșarii" și "Alunelul", începând din 2 iunie 2017.

Instituțiile de profil din afara Chișinăului își vor începe activitatea treptat, de la începutul lunii iunie 2017, conform rezultatelor licitațiilor. Astfel, copiii care își fac studiile la școlile din sectorul Centru se vor odihni în tabăra "Cireșarii", începând din data de 2 iunie; cei de la Botanica - în taberele "Alunelul" și "Poienița veselă", începând din 07.06.2017, sectorul Râșcani - taberele "Floricica" și "Zâmbetul" etc.

În total, în vara 2017, în taberele de odihnă vor merge 18935 copii, inclusiv 4530 - vor primi bilete gratuite în tabără.

În mod prioritar, locuri în taberele de odihnă se acordă copiilor care provin din familii în dificultate, monoparentale, părinţii cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl, copii care au obținut rezultate excelente la învățătură, sportivi etc. 

Pentru organizarea odihnei de vară a copiilor din municipiu, în buget a fost prevăzută  suma de 31 milioane 54 mii lei, inclusiv 26 milioane 339 mii lei pentru bilete la tabără și 4 milioane - pentru reparația și pregătirea taberelor.