Dimineață cu ghinion pentru taximetriștii din Chișinău: Au fost verificați și amendați de poliție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dis-de-dimineaţă, polițiștii din Chişinău au descins verificări specializate a conducătorilor auto, în special taximetrişti, pe o stradă din sectorul Ciocana al capitalei. Acţiunile poliţiştilor au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere şi respectarea regulilor de exploatare a unităţilor de transport a pasagerilor.

În acest context, au fost stopaţi mai mulţi taximetrişti, cărora le-au fost verificate actele obligatorii de conducere a unităţilor de transport, în special certificatele de competenţă profesională, starea tehnică a automobilului, precum şi prezenţa obligatorie a truselor medicale şi a stingătoarelor.

Urmare a verificărilor desfăşurate, poliţiştii au depistat încălcări de exploatarea a automobilelor, lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile, fiind întocmite procese-verbale cu privire la contravenţii şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare în acest sens.

Şoferii au fost atenţionaţi la înlăturarea imediată a încălcărilor depistate, fiind pregătite totodată prescripţii şi remise către administraţiile companiilor de taxi. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în mărime de la 300 de lei până la 1.000 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...