Astăzi, la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, urma să aibă loc şedinţa preliminară, însă aceasta a fost amânată din motiv că apărătorul unui presupus complice de-al lui Platon nu s-a prezentat. Ca de obicei, Platon a apărut pe coridorul instituţiei escortat de mascaţii de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”, dar şi de cei de la Batalionul „Fulger”.

Dosarul afaceristului a ajuns la judecătoarea Galina Moscalciuc. La începutul şedinţei, magistrata a pus în discuţie cererea jurnaliştilor privind accesul, întrucât mascaţii i-au împiedicat să intre în sala de şedinţe.

Ulterior, după ce a fost verificată prezenţa participanţilor în proces, s-a constatat că avocatul unui inculpat care figurează în dosar este absent. Judecătoarea a decis amânarea şedinţei pentru data de 6 iunie. Potrivit procurorului de caz, deţinând pachetul majoritar al mai multor companii de asigurări, Platon ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile acestora. El ar fi acţionat în complicitate cu două persoane. Una dintre acestea se află în arest preventiv, iar alta în arest la domiciliu.

De cealaltă parte, unul dintre avocaţii lui Veaceslav Platon susţine că acesta pledează nevinovat. Apărătorul spune că în cadrul urmăririi penale au fost comise abateri.

Potrivit acuzatorilor de stat, pentru infracţiunea comisă, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.