Nistor Grozavu ar putea prelua interimatul la Primăria Chișinău: Acesta a fost eliberat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viceprimarul Nistor Grozavu, reținut pe 25 aprilie în dosarul parcărilor cu plată, a fost eliberat astăzi din arest de la domiciliu și trecut sub control judiciar. Potrivit legii, acesta poate să preia atribuțiile de primar și să asigure interimatul.

Decizia a fost luată de către magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău care au admis demersul apărării.

Întrebat dacă viceprimarul mun. Chișinău va reveni la atribuțiile sale de serviciu pentru a asigura interimatul funcției de primar, atât timp cât Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu, avocatul a precizat că „Dl. Grozavu este obligat să iasă la serviciu. Mâine o să fie la serviciu”, scrie Ziarul de Gardă.

Vicepimarul Nistor Grozavu, învinuit de exces de putere și depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, în dosarul parcărilor cu plată din capitală, a fost plasat la 27 aprilie în arest la domiciliu pentru 30 de zile este faptul că acesta „a colaborat cu organul de urmărire penală şi a făcut declaraţii care aduc informaţii importante pentru anchetă în ceea ce priveşte modul în care era organizată schema şi beneficiarii acesteia”.

La 25 mai, ofițerii CNA l-au reținut în dosarul parcărilor cu plată și pe primarul general al mun. Chișinău. A doua zi, la 26 mai, Dorin Chirtoacă a fost în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Secretarul Consiliului Municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didenco şi doi consilieri, Oleg Onișenco și Ghenadie Dumanschi, au fost și ei reţinuţi de CNA şi procurori la 25 mai. Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, precizează Centrul Național Anticorupție (CNA).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...