(video) Unde-s tinerii. Corina Giurgia, despre jurnalism, comunicare și seri de film românesc la Iași

croina

Era încă acasă, la Lopatnic, Edineț, atunci când visa cu inima deschisă la orașul care avea să-i devină casă pentru totdeauna – Iași. Moldova de peste Prut nu se vede chiar roz, ne-a povestit Corina cu referire la țara pe care a lăsat-o în urmă acum câțiva ani. Cu toate acestea, crede în puterea tinerilor care au ales și aleg în continuare să rămână în țară și să contribuie la dezvoltarea ei, iar ea de la cei aproape 170 de km depărtare va încerca să-i ajute pe cât de mult posibil.

Din școală i-au plăcut oamenii, i-a plăcut limba română și era convinsă că vrea să facă jurnalism, mai ales că începuse să fie activă la un post de radio local din Edineț. Așa se face că la Iași a venit în anul I la Jurnalism.

Studiile de licență au fost urmate de cele de masterat, de data aceasta însă în domeniul filosofiei, pe care îl studiază în continuare și la doctorat. Se visează pentru tot restul vieții („de ce nu”) de partea cealaltă a catedrei, „alături de respectabilii mei profesori care m-au învățat”.

După ce a trecut prin mai multe redacții de presă scrisă, radio și TV, acum energia ei se concentrează în mare parte asupra festivalului „Serile filmului românesc”, care a avut loc recent la Iași și care s-a aflat la cea de-a opta ediție. Corina se ocupă de partea de comunicare și relații publice.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente