Viceprimarul Nistor Grozavu a fost eliberat și urmează să preia interimatul funcției de primar

Grozavu-652×366
Foto: moldovacurata.md

Viceprimarul Nistor Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu și urmează să fie cercetat penal sub control judiciar. Decizia a fost luată de către magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău care au admis demersul apărării, scrie zdg.md.

Potrivit sursei, informația a fost confirmată de către avocatul său Iurie Mărgineanu. Întrebat dacă viceprimarul mun. Chișinău va reveni la atribuțiile sale de serviciu, respectiv, pentru a asigura interimatul funcției de primar, atât timp cât Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu, avocatul a precizat că „Dl Grozavu este obligat să iasă la serviciu. Mâine o să fie la serviciu”.

Anterior, CNA a efectuat percheziții la domiciliul lui Nistor Grozavu, dar și la mai multe birouri ale funcționarilor publici. Descinderea a avut loc în cadrul unui dosar penal deschis anterior pentru depășirea atribuțiilor de serviciu în cazul parcărilor cu plată din Chișinău. În același dosar, a fost arestat și primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, care se află acum în arest la domiciliu. Într-o conferință de presă susținută astăzi de fracțiunea PSRM din CMC, liderul acestuia, Ion Ceban, a declarat că în lipsa primarului și a viceprimarului, interimatul trebuie să fie executat de o persoană apolitică din alt domeniu de activitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente