Thorbjorn Jagland atenționează Chișinăul că UE este cu ochii pe reforma justiției și luptei împotriva corupției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Thorbjorn Jagland, funcționarul european care a numit primul Republica Moldova drept un stat capturat, le-a transmis autorităților de la Chișinău că, Consiliul Europei monitorizează atent reformele iniţiate de autorități în domeniul justiției și luptei împotriva corupţiei.

Aflat într-o vizită oficială la Chișinău, la invitaţia Guvernului Republicii Moldova, secretarul General al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland a reconfirmat importanța parteneriatului bilateral și a transmis că europenii sunt cu ochii pe acțiunile autorităților.

În cadrul întâlnirii cu viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, acesta a reconfirmat importanța parteneriatului Republicii Moldova cu Consiliul Europei, menţionând în special rolul organizaţiei în susţinerea reformelor iniţiate la nivel naţional şi consolidarea instituţiilor democratice.

În acest context, ministrul Andrei Galbur a salutat expertiza oferită de către CoE în diverse domenii, apreciind-o drept determinantă în eforturile actuale de avansare a reformelor interne.

Oficialul european a subliniat atenția prioritară acordată de către Consiliului Europei reformei justiției și luptei împotriva corupţiei.

Cu referire la procesul de reglementare a conflictului transnistrean au fost salutate proiectele măsurilor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale râului Nistru, inclusiv atenția asupra identificării soluțiilor pentru asigurarea funcționalității școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...