Și-au riscat viața pentru un selfie: Ce putea să li se întâmple unor elevi din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

3 elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani au fost surprinşi zilele trecute, urcându-se pe construcţia capitală a unei staţii electrice de tensiune înaltă de 110 kV din mun. Chişinău, în intenţia de a face selfie la înălţime. Tentativa acestora a fost deconspirată de Serviciul de securitate al Gas Natural Fenosa şi a intervenţiei operative a unei patrule a Serviciului Pază de Stat.

Potrivit Gas Natural Fenosa, acest caz grav de încălcare a regulilor de securitate electrică se putea solda cu consecinţe fatale pentru minorii, care au pătruns ilegal pe teritoriul îngrădit al staţiei electrice prin escaladarea gardului de protecţie şi au început ascensiunea pe edificiul ei, dar au fost împiedicaţi să o facă şi reţinuţi de poliţişti.

Reprezentații companiei menționează că în timpul săvârşirii acestei fapte total iresponsabile ei au ignorat semnele de avertizare privind pericolul iminent de electrocutare de pe gardul şi pereţii construcţiei staţiei. Unica explicaţie a faptei săvârşite de ei a fost aceea de a face poze mai deosebite. Copiilor le-a fost explicată încălcarea săvârşită şi le-au fost descrise riscurile la care s-au expus, urmând discuţii profilactice cu părinţii lor.

Administraţia Gas Natural Fenosa în Moldova adresează în mod repetat solicitarea către Ministerul Educaţiei, direcţiile responsabile de acest domeniu să organizeze în ajunul vacanţei de vară lecţii sau ore de securitate, pentru a le explica copiilor riscurile care îi înconjoară şi cum urmează să se comporte pentru a le evita.

Gas Natural Fenosa solicită populaţiei respectarea strictă a normelor de securitate în raport cu instalaţiile electrice. Este extrem de important să se conştientizeze, că orice intervenţii a persoanelor în vecinătatea instalaţiilor electrice, în zona de protecţie a acestora şi în mod inadmisibil în interiorul lor, sunt însoţite de un grav pericol de electrocutare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...