Reacția Moscovei nu s-a lăsat mult așteptată! Rusia admite măsuri similare după anunțul privind expulzarea a cinci diplomați ruși din Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După apariția în presă a informației privind solicitarea MAEIE privind părăsirea în decurs de 72 de ore a cinci diplomați ruși aflați în țara noastră, reacția Moscovei nu s-a lăsat prea mult așteptată. Astfel, diferiți oficiali ruși au comentat, pentru Ria Novosti, situația, admițând că Rusia ar putea lua măsuri simetrice.

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a confirmat pentru sursa citată că misiunea diplomatică a primit o notă privind declararea drept persona non grata a cinci diplomați ruși. „Nota am primit-o, analizăm documentul. Despre cine este vorba, vom anunța ulterior”, a spus Muhametșin.

Vedeți și: Igor Dodon reacționează emotiv la cererea MAEIE în privința a cinci diplomați ruși. „Guvernarea a comis un gest revoltător”

Situația privind expulzarea diplomaților ruși din Moldova a comentat-o și Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Afacerilor Externe. Aceasta a spus că situația este una „paradoxală” pentru că „demonstrează dezvoltarea situației în Moldova”.

Viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin a declarat că Moscova va răspunde adecvat la acțiunile Chișinăului, precum și că Rusia vede acești pași drept o provocare directă a unor forțe din Moldova împotriva cursului președintelui Dodon. „În privința unui răspuns adecvat ne vom gândi, dar el va urma”, a subliniat Karasin.

Șeful comitetului pentru relații internaționale a Sovietului Federației, Constantin Kosacev, și-a exprimat opinia că expulzarea diplomaților este orientat spre deturnarea procesului de restabilire a relațiilor între Moldova și Rusia. „Urmează să vedem detaliile, dar seamănă mult cu o continuarea luptei dintre puterea prezidențială și cea guvernamentală”, a menționat Kosacev.

El a subliniat că decizia este una „evident nemotivată și un pas evident neprietenesc”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...