Recomandări #diez: Evenimente însorite la care să mergi marți, 30 mai

BWPRK5DEF0
Foto: stocksnap.io

Uită de lecții și organizează-ți altfel ziua de marți. #diez ți-a pregătit o serie de evenimente culturale și educative care îți vor face ziua mai frumoasă.

#1. YouthSpark Live Moldova

Tehnologia transformă lumea în care trăim și va continua să o revoluționeze în moduri pe care nici nu putem să ni le imaginăm acum. Inovațiile tech contribuie la soluționarea celor mai importante probleme și provocări pe care le întâmpină omenirea, influențează toate aspectele vieții noastre și generează continuu o serie de oportunități extraordinare. Cunoaște aceste oportunități și pregătește-te pentru un viitor promițător în cadrul primei ediții Microsoft YouthSpark Live în Moldova, un eveniment dedicat tuturor tinerilor care vor să se crească, să se afirme și să reușească într-o lume transformată de tehnologie.  YouthSpark Live Moldova se va desfășura la data de 30 mai, cu începere de la ora 11.00, în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill.

În cadrul evenimentului tinerii vor avea șansa să își contureze planuri clare de viitor, având toată susținerea din partea profesioniștilor, liderilor de industrie și comunitate. Mai multe detalii puteți citi AICI.

#2. Proiecţia documentarului „Tristan Tzara – omul aproximativ”

facebook/CRONOGRAF
facebook/CRONOGRAF

Marţi, 30 mai, ora 13:00, în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Sala mare, va avea loc proiecţia filmului „Tristan Tzara-Omul aproximativ” în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF (FIFD)

Documentarul „Tristan Tzara – omul aproximativ” (2016) are ca punct de plecare expoziţia omonimă de la Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană de la Strasbourg. Fondator al mişcării dadaiste în 1916 la Zurich alături de alţi tineri artişti internaţionali refugiaţi in Elveţia neatinsă de suflul distrugător al Primului Razboi Mondial, iconoclastul avangardist Tristan Tzara, născut in România la Moineşti, s-a impus ca poet, eseist, dramaturg, critic literar şi de arta, regizor, ziarist şi animator fervent al vieţii culturale şi sociale. Imagini de arhivă, intervenţii ale curatorului expoziţiei Serge Fauchereau şi ale altor specialişti romani, francezi şi internaţionali structurează un portret animat al lui Tzara. Mai multe detalii puteți citi AICI.

#3. Proiecție Chișinău

Proiecție specială a filmului „Dimineața care nu se va sfârși”, în cadrul festivalului CRONOGRAF. Mai multe detalii puteți citi AICI.

#4. The Review Of Contemporary Fiction – Moldovan Literature Issue

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, organizează, în data de 30 mai 2017, ora 17.00, lansarea Antologiei The Review Of Contemporary Fiction – Moldovan Literature Issue. Evenimentul va avea loc în incinta clădirii Uniunii Scriitorilor de pe str. 31 August 1989, nr. 98. La manifestare vor fi prezenți John O’Brien, director Dalkey Archive Press, Jake Snyder, director asociat Dalkey Archive Press și Alistair Ian Blyth, traducator. Mai multe detalii puteți citi AICI.

#5. Floarea albastră

Spectacol realizat după versurile și corespondența poeților clasici Mihai Eminescu și Veronica Micle. Versiune scenică și regie: Ludmila Burlaca. În distribuție: Mihai Eminescu – Iurie Gologan, Veronica Micle – Daniela Burlaca. Prețul biletelor: 100 de lei. Le puteți comanda de pe iTicket sau le puteți rezerva la numărul: 0691 32 746. Mai multe detalii puteți citi AICI.

#6. The boy in the striped pajamas

Proiecție de film la American Language Center – Buiucani. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente