Competiţia a fost organizată de către Delegaţia Uniunii Europene în comun cu Federaţia Moldovenească de Fotbal. Ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că scopul turneului este reflectarea valorilor europene într-un mod interactiv.

„Acest turneu este organizat din mai multe motive. Unul dintre acestea este transmiterea mesajului despre valorile europene: joc corect, conform regulilor, nu cu regulile. Anul trecut am avut o campanie deosebită, care s-a numit „Cartonaş roşu pentru corupţie”. Ideea este că, indiferent dacă este sau nu vorba despre politică, jocul conform regulilor reprezintă valorile europene şi, de aceea, fotbalul este o ocazie foarte bună de a sărbători aceste valori. Un alt motiv este că lucrăm cu mulţi parteneri, prieteni, cu ministere, state-membre. Avem aici Marea Britanie, Slovacia, Germania. Lucrăm ca o echipă tot anul, uneori suntem de acord cu unele autorităţi moldoveneşti, cu altele nu suntem de acord şi aceasta este o bună ocazie să ne întâlnim, să jucăm fotbal şi să petrecem timpul în mod plăcut”, a declarat Pirkka Tapiola.

„Este o metodă de a ne relaxa şi de a petrece timpul plăcut”, au declarat participanţii. „Este un turneu la care poţi să vii cu familia şi este o ocazie bună de a petrece timpul împreună”; „Pentru toate echipele scopul oricărei competiţii este de a învinge, de a juca fotbal, de a lăsa toate problemele acasă”; „Scopul meu e să vin cu ambii băieţi, să vadă cum tatăl lor joacă fotbal, să mai cunosc altă lume, să-mi revăd prietenii, să petrecem timpul împreună”, au mai spus reprezentanţii instituţiilor de stat.

Fotbalul nu este un sport practicat doar de bărbaţi. Acest lucru a fost dovedit încă o dată de reprezentantele PNUD în Moldova, care s-au descurcat foarte bine pe teren. 

„Scopul participării noastre este de a aduce o doză de feminitate la această competiţie, suntem unicele două femei care participăm. Sperăm că la anul vor fi mai multe şi de la ambasade şi de la organizaţii”, a declarat Otilia Vlasov, din echipa PNUD.

„Să ne simţim bine, să arătăm că echipa Organizaţiei Naţiunilor Unite este una puternică, că femeile sunt în măsură să demonstreze nişte rezultate frumoase alături de bărbaţi”, a spus o altă reprezentantă a echipei PNUD, Valeria Eşanu.

Turneul a fost câştigat de către echipa Centrului Naţional Anticorupţie. Pe locul doi s-a plasat Ambasada Turciei, iar bronzul a fost luat de reprezentanţii Ministerului de Interne.