Care este cea mai periculoasă meserie din lume şi care sunt riscurile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O emisiune televizată arată detaliile uneia dintre cele mai periculoase, dacă nu cea mai periculoasă meserie din lume. Măcar imaginile şi experienţele piloţilor de elicopter care trebuie să salveze alpiniştii de pe Everest sunt de neuitat.

Pe acest munte, pentru fiecare 10 persoane care ajung în vârf o altă persoană moare. Elemente necesare pentru un show cu adrenalină. Discovery a pornit o emisiune în 2006 numită Everest: Beyond the Limit, în care erau urmărite aventurile lui Russel Brice. Acum, canalul de televiziune lansează o serie de şase episoade numită Everest Rescue, în cadrul căreia vedem aventurile unui grup de piloţi de elicoptere în timp ce fac acţiunile de recuperare de pe Everest, considerat de mulţi cel mai periculos job din lume, scrie Business Magazin.

La fel cum ascensiunea unui alpinist devine din ce în ce mai dificilă până în vârf, aşa şi operaţiunile de salvare devin din ce în ce mai grele odată cu ascensiunea la aproape 9000 de metri. Este greu pentru piloţi să manevreze elicopeterele la aceea altitudine deoarece rotorul nu funcţionează la fel de bine când aerul are o densitate atât de scăzută.

Vedeta show-ului este Jason Laing care în 2014 a fost responsabil cu salvarea oamenilor după ce o avalanşă uriaşă a omorât 16 oameni în Khumbu Icefall.

Slujba este foarte grea deoarece necesită tărie de caracter şi curaj. Atunci când Laing este chemat să salveze 20 de aplinişti, ce au fost surprinşi de o furtună la 6400 de metri altitudine, el trebuie să zboare fără vizibilitate, fără să aibă un loc bun unde să aterizeze, în timp ce colegii lui atârnă de funii încercând să salveze fiecare alpinist de pe munte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...