Peste 100 de senatori și deputați din actualul Legislativ al României au constituit grupul „Prietenii Unirii”

Peste 100 de senatori și deputați din partea tuturor partidelor politice din actualul Legislativ al României au constituit grupul „Prietenii Unirii”, la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Aceștia și-au stabilit agenda de lucru pentru următoarele trei luni, în cadrul ședinței de lansare a grupului, care a avut loc luni, la Palatul Parlamentului din București.

Aducerea unui contribuții substanțiale în accelerarea procesului de înfrățiri între localitățile din România și cele din Republica Moldova, dar și a schimburilor culturale dintre populația din stânga Prutului și cea din dreapta Prutului, prin intermediul programului „Cunoaște-ți Țara”, soluționarea punctuală a problemelor referitoare la procesul educațional din România pentru tinerii din Republica Moldova, rezolvarea aspectelor care prezintă dificultăți în procesul de redobândire a cetățeniei române, precum și stimularea cooperării interinstituționale în ceea ce privește subiectul Republica Moldova sunt obiectivele asumate spre îndeplinire de grupul Prietenii Unirii.

De asemenea, parlamentarii își vor aduce aportul la marcarea corespunzătoare a Centenarului Marii Uniri, moment care să trebuie să includă Basarabia, ca parte integrantă din statul român interbelic.

Grupul intraparlamentar „Prietenii Unirii”, care a sprijinit mișcarea unionistă de pe ambele maluri de Prut, a funcționat și în legislatura 2012 – 2016 de la București.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.