Trump denunță presa „mincinoasă” la câteva ore de la întoarcerea în SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La doar câteva ore de la întoarcerea în SUA după primul turneu în străinătate, președintele Donald Trump a denunțat, din nou, „minciunile” presei, într-o serie de mesaje pe Twitter. Liderul de la Casa Albă este nemulțumit de relatările din presa americană cu privire la implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA.

„Părerea mea este că multe scurgeri de informaţii sunt minciuni fabricate de presa ‘fake news’”, a scris Donald Trump pe Twitter, mijlocul său preferat de comunicare.

De fiecare dată când presa menţionează surse citate sub acoperirea anonimatului, „este posibil ca aceste surse să nu existe, ci să fie inventate de jurnaliştii ‘fake news’”, a adăugat președintele SUA.

Donald Trump s-a întors la Washington, după mai multe de o săptămână în Orientul Mijlociu şi în Europa, la o Casă Albă în criză, unde ancheta privind legăturile cu Rusia îl vizează deja pe unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai săi – ginerele său Jared Kushner, relatează News.ro.

Presa americană a scris că soţul Ivankăi Trump a vrut să deschidă un canal secret de comunicaţii cu Moscova, în perioada de tranziţie, înainte ca Trump să fie învestit în funcţie. El a vrut să evite astfel căile tradiţionale de comunicare între cele două ţări.

Potrivit Washington Post, Jared Kushner a făcut această propunere în cursul unei întâlniri cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, pe 1 sau 2 decembrie, la Trump Tower din New York.

El a mers până la a sugera folosirea clădirilor diplomatice ruse pentru a „proteja aceste discuţii preinvestire de orice supraveghere” din partea Guvernului SUA, a scris cotidianul, menţionând conversaţiile dintre Moscova şi ambasadorul său interceptate de serviciile americane de informaţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...