Astfel, numărul persoanelor arestate a ajuns la 12.

În total, 15 adrese şi locuri au fost percheziţionate de poliţie în legătură cu atacul. Aproximativ 1.000 de oameni lucrează la investigaţie.

Între timp, forţele de ordine au percheziţionat o casă din Moss Side, iar locuitorii din zonă susţin că au auzit o explozie în zonă, în jurul orei locale 14 (16 ora României).

Ofiţeri de poliţie ajutaţi de câini se află în zonă, iar mai multe drumuri au fost închise.

Un alt martor a spus că a auzit un bărbat ţipând în timpul raidurilor, în timp ce un vecin a povestit că a văzut un bărbat ţinut la pământ de ofiţeri.

Zona unde se desfăşoară raidul se află în apropiere de frizeria unde lucra vărul lui Salman Abedi, autorul atacului de la Manchester. 

Între timp, sute de poliţişti au fost desfăşuraţi sâmbătă pentru a asigura securitatea celor 50.000 de fani care au luat parte la concertul The Courteeners, pe terenul de cricket Old Trafford – primul concert important din oraş după atac.

Măsuri suplimentare de securitate au fost luate şi pentru maratonul de duminică Great Manchester Run, la care ar urma să participe zeci de mii de oameni, inclusiv primarul Manchester, Andy Burnham.