Merkel avertizează că Europa nu trebuie să mai aibă încredere în SUA şi în Marea Britanie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Europa „trebuie să își ia soarta în propriile mâini” în condițiile unei alianțe occidentale divizate de Brexit și de președinția lui Donald Trump, a declarat duminică șefa Guvernului de la Berlin, Angela Merkel, citată de AFP.

„Perioada în care puteam să depindem în totalitate unii de alții se termină. Am trăit acest lucru în ultimele câteva zile”, a spus Angela Merkel la un miting electoral din Munchen, în sudul Germaniei, potrivit News.ro. „Noi, europenii, chiar trebuie să ne luăm soarta în propriile noastre mâini”, a adăugat ea.

Germania și Europa se vor strădui să rămână în relații bune cu SUA și Marea Britanie, dar „trebuie să ne luptăm pentru propriul nostru destin”, a insistat Angela Merkel. Ea consideră că trebuie acordat o atenție deosebită relațiilor dintre Berlin și noul președinte francez Emmanuel Macron.

Cancelarul german a luat parte vineri și sâmbătă la summitul G7 din Sicilia, ce s-a încheiat fără un acord între Statele Unite și celelalte șase mari economii ale lumii privind clima. Merkel a descris discuțiile în acest dosar drept „foarte dificile, pentru a nu spune foarte nesatisfăcătoare”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...