Funcţionarul va sta în această perioadă la Penitenciarul nr.13. Acesta este bănuit că ar fi pretins, în repetate rânduri, mijloace financiare sau bunuri de la reprezentanţii unor agenţi economici şi unii consilieri municipali pentru diferite servicii.

Printre acestea se numără iincluderea pe ordinea de zi a Consiliului a unor proiecte privind perfectarea unor acte pentru prelungirea termenului de arendă pentru diferite terenuri, privind modificarea hotarelor unor loturi, pentru pregătirea setului de documente în vederea cumpărării-vânzării unor terenuri, pentru aprobarea planurilor urbanistice pentru anumite obiecte.

Potrivit materialelor cauzei, secretarul CMC ar fi pretins şi acceptat diferite sume de bani pentru influenţarea membrilor Consiliului sau altor responsabili din cadrul Primăriei.

Acum două zile, ofiţerii CNA şi procurorii au operat percheziţii la birourile, domiciliile şi în automobilele secretarului CMC, la doi consilieri ai CMC, dar şi la şase reprezentanţi ai unor agenţi economici. În total, nouă persoane au fost reţinute.