Ginerele lui Donald Trump ar fi discutat despre înfiinţarea unei linii secrete de comunicare cu Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jared Kushner, ginerele preşedintelui american Donald Trump, a încercat să stabilească un mijloc de comunicare secret cu Moscova, la o lună după câştigarea alegerilor de către magnatul imobiliar, potrivit presei americane, citate de BBC News.

Kushner dorea folosirea unor dispozitive ruse pentru a evita interceptări ale discuţiilor cu Moscova din partea SUA, informează The Washington Post şi The New York Times.

Kushner, care este şi principal consilier al lui Donald Trump, nu a oferit niciun fel de lămuriri. Acestea ar fi investigat de FBI în cadrul unei anchete a ingerinţelor Rusiei în alegerile americane. Conform presei din SUA, anchetatorii consideră că acesta ar deţine informaţii relevante, însă nu este în mod necesar suspectat de o infracţiune.

Ambele publicaţii americane au dezvăluit faptul că fostul consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, Michael Flynn, a fost prezent la o întâlnire între Kushner şi ambasadorul rus în SUA, Serghei Kislyak, ţinută de actualul preşedinte american în Turnul Trump, în luna decembrie.

Conform ziarului The New York Times, linia secretă de comunicare dintre cele două state nu a fost însă niciodată stabilită.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...