A prejudiciat banca cu 320 mii lei. O femeie a fost condamnată la 9 de închisoare

9370
Foto: Sansa News

O locuitoare a raionului Edineţ a fost condamnată la închisoare, fiind învinuită de comiterea mai multor fapte de escrocherie, în proporţii deosebit de mari. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada de timp 2007 – 2008, inculpata, împreună cu fosta directoare a filialei unei bănci comerciale din or. Edineţ, au dobândit credite în baza unor informaţii false, care au fost prezentate pentru a motiva obţinerea creditelor de la instituţia bancară. Astfel, femeile au prejudiciat banca cu 320 mii lei.

În aceeaşi perioadă, inculpatele au dobândit ilicit, sub diferite pretexte, bani de la mai multe persoane, suma fiind estimată la 565 mii lei.

Recent, inculpata a fost condamnată la 9 ani de închisoare.

De notat că, la momentul deliberării în instanţa de judecată, inculpata a părăsit sala de şedinţe, fiind ulterior anunţată în căutare în vederea reţinerii şi punerii în executare a pedepsei penale stabilite cu închisoare.

În privinţa fostei directoare, cauza penală de acuzare în săvârşirea infracţiunii de escrocherie a fost disjunsă într-o procedură separată, deoarece aceasta s-a eschivat de la organul de urmărire penală şi a fost anunţată în căutare încă de la faza de urmărire penală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente