Totul s-a întâmplat în sectorul Râşcani al capitalei. Avocatul lui George Simion spune că şi-a parcat maşina şi a intrat în birou pentru câteva minute. Când s-a întors, a văzut că un geam este spart.

„A fost la un interval de zece minute, cât eu am ieşit din maşină. A dispărut doar geanta cu documente şi dosarele. Dacă e o coincidenţă, este stranie, dar dacă nu este coincidenţă, este regizată. Nu pot să acuz pe nimeni pentru că nu am probe, dar dacă este doar o coincidenţă este ceva de-a dreptul spectaculos”, a declarat avocatul Dumitru Susarenco.

Şi George Simion a rămas surprins când a aflat despre incident. „Calific incidentul de azi ca un nou abuz şi solicit de data asta organismelor europene să intervină pentru că deja este mult prea mult”, spune George Simion.

Poliţiştii au iniţiat un proces penal pentru furt, dar deocamdată nu au identificat niciun suspect. Dacă vor fi găsiţi, făptaşii riscă să plătească o amendă de până la 6 mii de lei sau chiar să facă până la doi ani de puşcărie.

Amintim că cetăţeanul român George Simion, liderul mişcării unioniste „Acţiunea 2012”, a fost expulzat pe 13 mai de pe teritoriul Republicii Moldova. Biroul de Migraţie şi azil, care a luat această decizie, a invocat motive ce ţin de securitatea statului, fără a oferi detalii.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.