Calculatorul care îţi arată cât mai ai de trăit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nimeni nu poate spune cu exactitate câţi ani mai ai de trăit, dar medicii au început să realizeze diverse calculatoare pentru a estima speranţa de viaţă, în funcţie de anumiţi factori.

„Nu ai nevoie de un test genetic pentru a vedea ce trebuie să schimbi în alimentaţia ta… în comportamentul tău”, a explicat Thomas Perls, un medic din Boston Medical Center şi totodată profesor la Boston University School of Medicine, scrie descopera.ro.

„Uită-te la ce fac adventiştii de ziua a şaptea”, a declarat acesta, referindu-se la un grup de oameni cu o speranţă de viaţă foarte ridicată.

„Păstrează o greutate optimă… nu fuma, fă sport, yoga, meditează, găseşte o modalitate pentru a combate stresul”, a continuat Perls. Relaţiile sociale strânse reprezintă un alt factor care ne-ar putea ajuta să trăim mai mult.

Perls, care a pus la cale cel mai mare studiu cu privire la persoane care au împlinit o sută de ani, a dezvoltat un calculator online pentru a calcula speranţa de viaţă aproximativă. Instrumentul reprezintă de fapt un sondaj cu întrebări diverse, care ţin de stilul de viaţă: purtaţi centura de siguranţă? care este trecutul medical al familiei dvs? vă spălaţi des pe dinţi? ce program aveţi?

La finalul sondajului, după ce ţi se comunică speranţa de viaţă, vei primi unele sugestii pentru îmbunătăţirea sănătăţii tale. „Depinde doar de tine dacă vei trăi peste 90 de ani”, a declarat Perls. Sondajul cuprinde 40 de întrebări şi poate fi finalizat în 10 minute, scrie business insider.com.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...