Actualitate

Iohannis la summit-ul NATO: „Vrem o abordare unitară când vine vorba despre Rusia”

”Avem un summit atipic, dar e important să știm ce vrem. Avem unele priorități comune. Ne dorim o Alianță puternică, unită, coezivă, care merge înainte, vrem o întărire a relației SUA cu Europa, trebuie să fie foarte, foarte puternică. Dacă ne apropiem de regiunea noastră, vrem un flanc estic bine consolidat. Acest lucru l-am detaliat și la summitul de la Varșovia. Ideea a fost preluată, se lucrează la un concept. Zona Mării Negre trebuie să rămână în centrul atenției. Trebuie să vorbim și despre Rusia. Vrem o abordare unitară, nu împotriva Rusiei, nu pentru Rusia, ci una unitară când vine vorba despre Rusia”.

El a mai susținut că dorește ca programele și exercițiile NATO aflate în derulare să se desfășoare la o amploare corespunzătoare pentru a avea o prezență aliată asigurată. Președintele Iohannis a afirmat că accentuarea combaterii terorismului este o abordare bună a NATO și că nu crede că aceasta va atrage resurse din alte programe, motivând că acestea sunt complementare, potrivit Agrepres.ro.

„Ultima etapă la care s-a ajuns după negocieri cum să se poziționeze NATO față de terorism arată că este o abordare pe care toate lumea și-o dorește, iar finanțarea va veni pe proiecte și discutată pe fiecare proiect în parte. După părerea mea, abordările sunt complementare și este chiar posibil câteodată să se întărească aceste componente reciproc”, a conchis președintele Iohannis. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *