O versiune rară de computer Apple, în valoare de 200.000 de dolari, descoperită în gunoi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O companie de reciclare cu sediul în Silicon Valley, San Francisco, caută o „doamnă misterioasă” care i-a adus o versiune foarte veche şi rară de computer Apple, vândută ulterior la licitaţie pentru 200.000 de dolari, pentru a-i oferi jumătate din încasări.

În urmă cu o lună, o femeie în vârstă de 60-70 de ani a adus la firma de reciclare CleanBayArea, din Milpitas, California, mai multe cutii care conţineau deşeuri electronice.

Femeia nu ştia însă că printre acestea se număra şi un exemplar dintr-o serie limitată de 200 de Apple-1, computere construite de Steve Jobs, Steve Wozniak şi Ron Wayne, potrivit presei locale.

CleanBayArea a vândut computerul la o licitaţie privată, pentru suma de 200.000 de dolari, şi în prezent caută femeia pentru a-i oferi jumătate din încasări.

Computerele Apple-1 au fost produse în 1976 şi erau vândute la momentul respectiv pentru suma de 666,66 de dolari.

Managerul firmei de reciclare spune că femeia l-a informat că soţul ei murise şi că a strâns deşeurile pe când făcea curăţenie în garaj. Acesta a mai spus că iniţial a crezut că acest computer este un fals, dar ulterior a fost autentificat de un specialist.

Anul trecut, un exemplar Apple-1 a fost vândut la licitaţie, la casa Bonhams din New York, pentru 905.000 de dolari, acesta fiind cel mai mare preţ obţinut de un astfel de dispozitiv.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...