Constantin Puşcaşu, fost angajat al penitenciarului Pruncul, locuieşte de 15 ani într-o cameră din căminul de lângă închisoare. De mai bine de un an însă, spune că nu mai are linişte, întrucât noul şef al penitenciarului, Mihai Crăciun, îl obligă să plece din locuinţă.

În aceeaşi situaţie sunt şi alte nouă familii ale foştilor colaboratori ai penitenciarului. Recent li s-a tăiat curentul şi apa.

Statul era obligat să asigure cu locuinţe toţi colaboratorii sistemului penitenciar până în anul 2009, când articolul din lege, care prevedea acest lucru, a fost abrogat. Totuşi, cadrul legal interzice evacuarea din locuinţele de serviciu a pensionarilor.

Şeful penitenciarului, Mihai Crăciun, spune însă, că i-a somat pe foştii angajaţi să părăsească încăperile, pentru a-i asigura cu spaţiu locativ pe actualii colaboratori.

În această situaţie, foştii colaboratori ai penitenciarului vor trebui să aştepte până la pronunţarea sentinţei instanţei de judecată, care va decide dacă cele zece familii vor părăsi sau nu locuinţele.