icon

Măsuri pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități

19-05-2017 10:42
728

Vicepremierul Gheorghe Brega a prezidat, la 18 mai curent, ședința Consiliului Național pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul reuniunii au fost prezentate informații actualizate privind implementarea recomandărilor Comitetului Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități, după audierea Raportului de țară privind implementarea Convenției ONU în domeniu.

 

În context, viceprim-ministrul Gheorghe Brega, a accentuat că autorităţile publice, în parteneriat cu societatea civilă și partenerii de dezvoltare, trebuie să amplifice eforturile pentru a asigura realizarea prevederilor Convenţiei și a politicilor naționale în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități.

 

De asemenea, în cadrul ședinței a fost abordat accesul persoanelor cu dizabilităţi la informaţie şi mijloacele de informare în masă, la tehnologiile informaţionale şi la comunicaţiile electronice. În acest sens, a fost menționată disponibilitatea partenerilor externi de a acorda suport în crearea și adaptarea paginilor web ale autorităților centrale la nevoile persoanelor cu dizabilități.

 

Totodată, în cadrul reuniunii s-a vorbit despre respectarea drepturilor sexuale și reproductive ale persoanele cu dizabilități, precum și despre măsurile ce trebuie întreprinse pentru a spori accesul persoanelor cu nevoi speciale la serviciile medicale. În același timp, autoritățile au prezentat informații privind angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități.

 

Recomandările Comitetului ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități

 

 

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30