icon

Mesajul Prim-ministrului Pavel Filip cu ocazia Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice

20-05-2017 17:10
1,722

Dragi sportivi,

 

Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice  este un frumos prilej de a ne aminti de istoria Mișcării Olimpice, de a exprima recunoştinţă sportivilor naționali și tuturor celor care au contribuit la obținerea performanțelor sportive la competițiile naţionale şi internaționale.

 

Această zi aduce în țară valorile olimpice și bucuria victoriilor obținute prin efort.


Totodată,  este o oportunitate de a cunoaște eroii sportului național, de a învăța din experiența lor, de a descoperi noi forme de sport și de a îndemna tânăra generație să practice sportul. Sportivii naționali care urmează să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ediția 2020, vor beneficia de tot suportul Guvernului Republicii Moldova şi noi credem în succesul lor la viitoatele competiții.

 

Exemplul vostru, dragi sportivi, este foarte valoros pentru noi și demonstrează că putem avea rezultate impresionante atunci când muncim în echipă.

 

Vă doresc perseverență, curaj şi desigur victorii olimpice, astfel ca imnul Republicii Moldova să răsune cât mai des pe arenele sportive din întreaga lume.

 

Stimați antrenori, medici,  jurnaliști, manageri din domeniul sportului,

 

Vă mulțumesc pentru responsabilitatea și dedicația pentru prestația profesională, menținerea și promovarea sportului din Republica Moldova. Voi sunteți cei care descoperiți, dezvoltați, puneți în valoare și promovați talentul și valorile sportive, iar rezultatele pe care le-a adunat Republica Moldova sunt o dovadă incontestabilă a aportului dumneavoastră la formarea campionilor țării.

 

Mă adresez și celor care admiră sportul la televizor sau calculator, vreau să vă zic că sportul nu înseamnă doar recorduri mondiale, ci este şi o posibilitate de autodezvoltare şi menținere a sănătății.

 

Sportul are puterea de a aduna, de a schimba și de a încuraja, de aceea vă îndemn să faceți sport, iar valorile Mișcării Olimpice, precum excelența, respectul, prietenia, diversitatea și toleranța să vă însoţească mereu. 

 

Pavel Filip,

Prim-ministru

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31