(foto) „Oameni și locuri dragi” – expoziție care inspiră

18581680_1373857302699373_5718651129818404622_n

„O sesiune de inspirație la înălțime” cu aroma locurilor aproape sufletului și a diversității poate fi urmărită la Turnul de Apă din Chișinău, care găzduiește la mijloc de mai o expoziție cu tematica „Oameni și locuri dragi”. Organizatori sunt Dan Boțan, care vine să delecteze publicul prin intermediul locurilor dragi din Chișinău, imortalizate în ipostaze deosebite, și Ecaterina Starașciuc, care abordează tematica diversității culturale în picturile sale.

Pasiunea pentru frumos i-a determinat să organizeze o asemenea expoziție, iar dragostea pentru orașul din care provin i-a ajutat să-și oprească alegerea la Turnul de Apă drept locație pentru desfășurarea prezentării sale, datorită faptului că de la ultimul etaj al muzeului persistă senzația că ai tot orașul pe palmă. Dorința de a arăta și a împărtăși cu alții impresiile și stările pe care le-au resimțit când au obținut rezultatul finit a condiționat nemijlocit crearea expoziției.

Organizatorii relatează despre artă, despre începuturi și despre ceea ce îi diferențiază.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool„Pasiunea mea pentru pictură a apărut în momentul în care am simțit necesitatea să imortalizez, să combin, să fac ceva nou, să aranjez pe foaie lucrurile care foarte mult îmi plăceau și astfel am început să desenez. În majoritatea picturilor sunt elemente combinate, adică sunt prezente elemente din mai multe sfere. Eu încerc să le suprapun și să văd cum ies împreună. Acesta este probabil un mod de distingere sau încercare de a vedea realitatea un pic altfel. Mereu când ai pensula în mână ești cea care creează și îți poți contura propria schiță. Pictura pentru mine e un hobby, petrecerea timpului, cum pentru unii e cititul. Pentru mine personal e schițarea și anume simbolismul pe care eu încerc să-l aduc”, menționează Ecaterina Starașciuc.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool„Fotografia pentru mine înseamnă foarte mult, pentru că de mic copil mă ocup cu asta. Port în fiecare zi camera cu mine, pentru că fotografiatul este o parte foarte importantă din viața mea. Pasiunea pentru fotografiat vine de la unchiul meu, care într-o zi mi-a explicat unele subtilități legate de acest domeniu. M-a luat cu el pe un câmp unde mi-a explicat multe chestii și mi-a arătat cum trebuie să fotografiezi. Am rămas entuziasmat și am început singur să fotografiez și inițial îl mai sâcâiam cu întrebări”, spune Dan Boțan.

 

Locuri drăguțe, vechi, uitate de toți, dar în același timp actuale ale Chișinăului, chipuri fine, diverse, schițate într-o manieră deosebită, imortalizate pe foi de hârtie pot fi găsite cuminți în incinta Turnului de Apă. Cei prezenți la expoziție au rămas plăcut surprinși de lucrările expuse, dar și de atmosfera cu note fine de artă ce a cuprins întreaga încăpere a celui din urmă etaj al muzeului.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool„Este o atmosferă deosebită, calmă și prietenoasă. Am venit aici pentru că organizatorii îmi sunt prieteni și am hotărât să-i susțin. Chestia asta artistică a lumii digitale este una cu mult mai abstractă, decât cea din secolele trecute. Reprezentarea unor emoții și sentimente prin poze și picturi este o evoluție umană. Cred că organizarea acestei expoziții este una benefică pentru imaginația și creativitatea tinerilor care sunt pe o altă undă, a celor care încearcă să gândească mai abstract și nu se bazează doar pe informațiile care se predau la școală”, a menționat Cătălin Toma.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool„Atmosfera de la expoziție este una foarte familială, o expoziție sufletească și aproape inimilor celor pasionați de artă şi de tot ce e frumos. Ar fi păcat să ratezi un astfel de eveniment, unul dintre puținele pe care le avem. Am venit aici ca să mă odihnesc spiritual de toată gălăgia de la liceu şi în acelaşi timp, să admir frumoasele poze si picturi. Despre această expoziție am aflat prin intermediul Facebook-ului, dar şi datorită prietenului şi talentatului fotograf, Dan Boțan. Eu cred ca majoritatea persoanelor pasionate de artă vor saluta astfel de evenimente, căci datorită lor, oraşul prinde mai multă culoare, dar şi tinerele talente se pot promova”, a comentat Cătălina Covrig.

Deși au întrunit anumite dificultăți, și au avut să treacă de niște obstacole, organizatorii încearcă să rămână optimiști și să extragă beneficii din orice situație creată. Probleme tehnice i-au întristat pentru un moment, însă au avut efecte benefice asupra destinului micii expoziții, care deși amânată va dura acum nu o zi, ci trei.

Pentru cei ce nu au reușit să viziteze această expoziție, amintim că ea se va desfășura pe parcursul a trei zile, începând cu data de 22 mai, iar în ziua de miercuri, începând cu orele 14:00, cei prezenți vor avea parte și de o licitație. Taxa de intrare în muzeu- 2 lei elevi, studenţi 5 lei şi 10 lei pentru adulţi.

 

18268540_1356164031135367_6891209037092466926_n

Valeria Batereanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente