(VIDEO) Protest inedit al studenților de la Notre Dame: Au boicotat discursul vicepreședintelui SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sute de absolvenţi ai universităţii Notre Dame au plecat de la propria ceremonie de absolvire, în semn de protest, după ce invitatul special din acest an a fost vice-preşedintele Mike Pence, scrie Telegraph.

Vice-preşedintele Pence a început să vorbească la Universitatea Notre Dame, o instituţie catolică din statul său de origine, Indiana, moment în care aproximativ 150 de elevii s-au ridicat şi au plecat, potrivit Telegraph.

Cu toate acestea, Universitatea era pregătită pentru protest, după ce studenţii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că, anterior, Donald Trump fusese invitat la ceremonie, conform Mediafax.

Personalul instituţiei nu a încercat să oprească protestul, timp în care Pence a continuat să vorbească în faţa audienţei.

O studentă a declarat că protestul a reprezentat un semn de solidaritate „pentru cei dintre noi afectaţi de politicile administraţiei Trump, precum şi de retorica pe care a folosit-o administraţia”.

Un alt student nu a plecat de la ceremonie, ci a rămas în faţă, cu spatele întors la vicepreşedinte, iar pe tocă scria „Sunt de neoprit”.

Înainte de începerea ceremoniei, zeci de protestatari s-au aliniat pe o stradă apropiată, ţinând pancarte colorate, în semn de protest faţă de părerile conservatoare ale lui Mike Pence cu privire la avort, la drepturile homosexualilor, la controlul armelor şi în ceea ce priveşte imigraţia.

Cu toate acestea, Universitatea Notre Dame, cu un puternic nucleu catolic, a fost scena unor proteste împotriva avortului – cum ar fi cel din 2009, atunci când Barack Obama a fost invitat să se adreseze absolvenţilor.

Discursul lui Joe Biden de anul trecut a fost, de asemenea, marcat de proteste.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...