(VIDEO) „Chișinău nu-i Sodoma”: Manifestații Marșului „Fără frică”, împroșcați cu ouă și stropiți cu agheasmă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentanți ai bisericii ortodoxe au venit cu pancarte la locul întâlnirii manifestanților „Fără frică” și au început să strige „Rușine”. Participanții la marș s-au întâlnit la intersecţia străzilor Ismail şi Bucureşti și urmează să se deplaseze pe strada Bucureşti până la str. Maria Cebotari.

Protestatarii ortodocși sunt cu icoane în mâini și cu pancarte pe care scriu „Chișinău nu-i Sadoma” și „Nu propagandei homosexuale”.

Ulterior manifestanții la Marșul „Fără frică” au fost împroșcați cu ouă și stropiți cu agheasmă.

Pentru a evita tensiunile, polițiștii au evacuat participanții Marșului „Fără frică”, urcându-i în două autocare. Locul în care participanții marșului LGBT au fost cel mai aproape de contramanifestanții lor a fost intersecția străzilor București și Vasile Alecsandri din centrul capitalei.

În fața celor două tabere au fost formate două cordoane late cu polițiști.

GENDERDOC-M anunță că marşul este autorizat, iar securitatea participanţilor „Fără frică” va fi asigurată de oamenii legii.

Marşul de solidaritate din 2017 se desfășoară în tăcere, la fel ca cel din 2016, toţi participanţii purtând tricouri albe, cu însemnele campaniei sociale „Fără frică”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...