(FOTO și VIDEO) Protest masiv la Bălți împotriva tandemului Dodon-Plahotniuc: Poliția a blocat intrările în oraș

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sute de cetățeni protestează astăzi în orașul Bălți împotriva tentativelor de modificare a sistemului electoral în Republica Moldova. La acțiunea de protest „Pentru o Moldovă liberă”, organizată de „Partidul Nostru”, manifestanții scandează „Jos Plahotniuc”, „Nu tandemului Plahotniuc – Dodon”, „Întorceți-ne primarul”.

„Poliția a blocat toate intrările în Bălți, împiedicând participanții din raioanele vecine să se alăture protestelor. Dar este deja clar că vor exista mulți oameni”, a scris liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pe o rețea de socializare.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, s-a conectat pe Skype pentru a le vorbi protestatarilor. Acesta a condamnat acțiunile lui Igor Dodon, pe care l-a acuzat că și-a încâlcat promisiunea de a nu colabora cu Vlad Plahotniuc. „Vreau să-l întrebați pe Dodon, atunci când vine la întâlniri prin casele de cultură, cu ce a reușit să-l hipnotizeze Plahotniuc. Eu vă dau asigurări că dacă se va ridica toată țara contra acestui regim, atunci voi veni la acest protest masiv, indiferent de consecințe”, specifică Renato Usatîi.

Vicepreședintele PN Dumitru Ciubașenco este de părerea că Dodon și socialiștii i-au dat lui Plahotniuc ceea ce a vrut de la început. „Este o combinație ieftină de schimbare a sistemului electoral. Dodon va fi cu adevărat în buzunarul lui Plahotniuc și îi va îndeplini toate dorințele. Dondon l-a trădat pe Usatîi și s-a vândut lui Plahotniuc”, menționează Dumitru Ciubașenco.

protest1

Menționăm că ieri în jur de o mie de cetățeni din sudul țării au protestat la Comrat. Primarul de Comrat, Serghei Anastasov, a renunțat să participe la protest.

protest4

Potrivit unor declarații anterioare ale președintelui „Partidului Nostru”, după cele două manifestări, la Comrat și Bălți, va urma una decisivă la Chișinău, atunci când susținătorii formațiunii se vor alătura protestului societății civile.

protest3

Amintim că ieri, reprezentanții societății civile au decis că următorul protest va avea loc la data de 11 iunie tot în fața clădirii Parlamentului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...