Cu tricouri albe şi cu flori! La Chişinău are loc Marşul de solidaritate Fără frică// VIDEO

Toţi cei care susţin respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, membri ai comunităţii LGBT, rudele şi prietenii acestora sunt aşteptaţi astăzi la Marşul de solidaritate Fără frică, care începe de la ora 12:00 la Chişinău.

Marşul începe de la intersecţia străzilor Ismail şi Bucureşti. Participanţii se vor deplasa pe strada Bucureşti până la str. Maria Cebotari.

Acţiunea este autorizată, iar securitatea participanţilor va fi asigurată de Poliţie.

Marşul de solidaritate din 2017 se va desfăşura în tăcere, la fel ca cel din 2016, toţi participanţii purtând tricouri albe, cu însemnele campaniei sociale Fără frică.

Centrul de Informaţii GENDERDOC-M a îndemnat pe toţi cei care intenţionează să vină la Marşul de solidaritate, să vină mai devreme, pentru a primi tricouri, să nu aducă pancarte cu mesaje, ci să vină cu flori.

Marşul de solidaritate Fără frică se desfăşoară în cadrul Festivalului „Moldova Pride 2017” şi a Campaniei sociale Fără frică, iniţiată de Centrul de Informaţii GENDERDOC-M, ce are ca scop sensibilizarea oamenilor privind respectarea drepturilor persoanelor LGBT în Republica Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frici – sentimente ce sunt comune pentru toţi.

Mai multe misiuni diplomatice şi organizaţii internaţionale şi-au anunţat prezenţa la Marşul de duminică.

Printre acestea, Ambasadele Suediei, Țărilor de Jos, Statelor Unite ale Americii, Franței, Marii Britanii, Germaniei, Consulatul Estoniei, Consiliul Europei, Agenția Elvețiană de dezvoltare și cooperare, Agențiile ONU, Delegația Uniunii Europene, Consiliul pentru prevenirea discriminării și asigurarea egalității şi mai multe persoane publice şi formatori de opinie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.