(VIDEO) Final dramatic în Bundesliga; Dortmund merge în UCL, Wolfsburg joacă baraj de menţinere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Borussia Dortmund a câştigat duelul de la distanţă cu Hoffenheim pentru locul 3, ultimul care trimite direct în grupele Ligii Campionilor, FC Koln revine în Europa după un sfert de secol, iar VfL Wolfsburg, vicecampioana de acum 2 ani, va juca în barajul pentru menţinerea în elita fotbalului german. Acestea sunt verdictele ultimei etape din Bundesliga, una care a avut un final dramatic.

După 33 de etape, se cunoaşteau deja campioana, Bayern Munchen, şi echipele retrogradate, Ingolstadt şi Darmstadt. De asemenea, nou-promovata Leipzig era sigură de locul 2 şi de prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Astfel, mizele rundei cu numărul 34 erau poziţia a treia, calificarea în UEL şi evitarea barajului pentru evitarea retrogradării.

La capătul unui meci cu adevărat nebun, cu multe răsturnări de situaţie, Borussia Dortmund a prins ultimul loc pe podium. Formaţia lui Thomas Tuchel s-a impus cu 4-3 pe teren propriu în faţa lui Werder Bremen, care, la rândul său, încerca să obţină o clasare pe loc de cupă europeană.

Oaspeţii au condus cu 1-0 şi 3-2, dar Borussia a întors de fiecare dată rezultatul în favoarea sa, graţie „dublelor” semnate de Reus şi Aubameyang. Pentru „verzi” au punctat Junuzovic, Bartels şi Kruse.

Rezultatul de la Dortmund a făcut ca remiza dintre Hoffenheim şi Augsburg, scor 0-0, să nu mai conteze decât pentru statistici. Echipa pregătită de Julian Nagelsmann a terminat un sezon remarcabil pe locul 4 şi va juca în preliminariile UCL, în stagiunea următoare.

Profitând de eşecurile clare suferite de Freiburg la Munchen, 1-4 cu Bayern, şi de Herta, 2-6 cu Leverkusen, acasă, FC Koln a câştigat cu 2-0 pe teren propriu cu Mainz şi a încheiat campionatul pe locul 5, ceea ce înseamnă revenirea „ţapilor” în cupele europene după 25 de ani.

Finalistă în Cupa UEFA în 1986, când a fost învinsă în ultimul act de Real Madrid, Koln a evoluat ultima oară în competiţiile continentale în sezonul 1992/93, părăsind actuala Europa League încă din primul tur.

În ciuda înfrângerii ruşinoase cu Leverkusen, Hertha a prins locul 6 şi va fi prezentă la startul viitoarei ediţii a UEL.

Dramatismul a atins cote înalte în duelul direct dintre Hamburger SV şi Wolfsburg, care încercau să evite clasarea pe locul 16, cel care trimite la barajul de menţinere în Bundesliga.

Campioni în 2009 şi vicecampioni în 2015, oaspeţii au deschis scorul la Hamburg, prin Knoche, dar hanseaticii eu egalat înainte de pauză, prin Kostic, pentru ca Waldschmidt să aducă victoria gazdelor, scor 2-1, în minutul 88.

Astfel, Wolfsburg va trebui să joace o dublă manşă împotriva ocupantei locului 3 din liga a doua, pentru a evolua şi sezonul viitor în Bundesliga. „Lupii” îşi vor afla advesara duminică, atunci când se va disputa ultima etapă din 2.Bundesliga.

În urma celor două goluri marcate azi, Aubameyang a terminat pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 31 de reuşite, fiind urmat de Lewandowski (Bayern, 30) şi Modeste (Koln, 25).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...