Administrația Trump trimite încă un portavion în largul peninsulei Coreea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Administrația Donald Trump a dispus trimiterea a încă unui portavion în largul Peninsulei Coreea, în contextul intensificării tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, relatează CNN.

Forțele Navale americane au ordonat trimiterea portavionului USS Ronald Reagan în largul Peninsulei Coreea, unde se află deja portavionul USS Carl Vinson. Cele două portavioane și grupurile navale aferente vor organiza exerciții comune, pe fondul tensiunilor generate de activitățile nucleare și balistice nord-coreene.

Decizia a fost luată la doar câteva zile după ce Coreea de Nord a demonstrat progrese importante în programul balistic prin lansarea cu succes a unei rachete care a reușit să reintre în atmosfera terestră, potrivit evaluărilor preliminare efectuate de serviciile secrete americane, au declarat doi oficiali militari citați de CNN.

Coreea de Nord a lansat, duminică, o rachetă balistică, proiectilul căzând în Marea de Est (Marea Japoniei), la o distanță de circa 700 de kilometri. Racheta a fost lansată din regiunea nord-coreeană Kusong, situată la nord-est de orașul Phenian, unde în trecut au fost testate proiectile cu rază medie de acțiune. Potrivit unor surse nipone, racheta a zburat circa 30 de minute, prăbușindu-se în Marea de Est (Marea Japoniei), la o distanță de aproximativ 700 de kilometri. Dată fiind distanța străbătută de rachetă, testul balistic pare să fi fost un succes, au declarat experți sud-coreeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...