Igor Dodon: „Eu nu sunt avocatul doamnei Maia Sandu. Eu sunt avocatul diavolului”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anul trecut Igor Dodon a menționat că dacă va ajunge președinte îi va propune o funcție Maiei Sandu. Șeful statului a invitat-o atunci și a auzit și răspunsul”, recunoaște acesta într-un interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat de ce atâtea săgeţi cu venin se îndreaptă către ea din partea tuturor, Igor Dodon răspunde răspicat: „Eu nu sunt avocatul doamnei Maia Sandu. Eu sunt avocatul diavolului nici pe o parte, nici pe alta. Eu am venit cu un mesaj foarte clar de unificare a forţelor de opoziţie. Cu regret, ei încă nu au ajuns la maturitatea politică, la care a ajuns, de exemplu, Le Pen în Franţa, care a recunoscut, a felicitat. Şi e corect lucrul acesta. O astfel de abordare trebuie să fie”, specifică șeful statului.

Pe parcursul ultimilor ani președintele consideră că a avut foarte multe eşecuri. Eu lupt în opoziţie din 2009, numeroase campanii electorale, 14 campanii electorale parlamentare, municipale, locale, găgăuze ş.a.m.d. „Trebuie să poţi să învingi, dar trebuie să primeşti, şi în cazul când sunt înfrângeri”, constată Igor Dodon.

Șeful statului mai consideră că opoziţia extraparlamentară din stradă, inclusiv PAS nu are dreptate la momentul actual în privința sistemului mixt și că merge pe formula pe care a promis-o cetățenilor în 2011.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...