Fondatorul unei companii de telecomunicaţii a vorbit despre greutăţile prin care a trecut după ce s-a solidarizat cu mişcarea protestatară. Structurile competente au iniţiat controale după controale şi au deschis aproape 40 de dosare administrative şi penale pe numele conducerii întreprinderii.

Un alt bărbat a povestit că în 2005 a decis să revină în ţară din Rusia, ca să deschidă o afacere. A construit o fabrică de ceramică şi totul mergea strună. Până la un moment dat. Antreprenorul spune că acum câţiva ani afacerea sa a început să deranjeze nişte persoane interesate, aşa că au urmat intimidări, mesaje de ameninţare şi deconectări frecvente de la lumină şi gaz.

La rândul său, şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat că unii antreprenori nu ar fi tocmai integri, iar alţii nu semnalează abuzurile, dar a fost însă contrazis de participanţii la masa rotundă. 

Participanţii la clubul de presă au mai spus că deşi au fost iniţiate dosare penale pe numele unor persoane suspectate că au vrut să le preia afaceri, pierderile suportate nu le-au mai fost acoperite. Centrul de Investigaţii Jurnalistice le-a sugerat businessmanilor care au devenit victime ale abuzurilor să expedieze şi pe site-ul anticorupţie.md plângerile depuse la CNA sau Procuratura Anticorupţie. Astfel, ar putea fi urmărită soarta dosarului, spun experţii.