Nici grupul PPE nu susține inițiativa lui Dodon privind dreptul de a dizolva Parlamentul: Face parte din agenda lui politică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nici deputații Grupului parlamentar popular european nu susțin inițiativa președintelui Igor Dodon în ceea ce privește extinderea prevederilor în care șeful statului să poată dizolva Parlamentul. Potrivit deputaților PPE din Parlamentul de la Chișinău, aceasta și alte inițiative ale șefului statului fac parte din agenda lui politică, iar obiectivul este „nu de a îmbunătăți funcționalitatea instituțiilor din Republica Moldova, nu de a îmbunătăți situația cetățenilor din Republica Moldova, ci de a se pregăti pentru alegerile parlamentare din 2018”.

„Din punctul nostru de vedere, într-un sistem parlamentar așa cum este Republica Moldova prerogativele actuale și elementele de dizolvare prevăzute în Constituție sunt suficiente. Modificarea acestor elemente va genera schimbarea caracterului sistemului politic pe care îl are Republica Moldova”, a arătat convins deputatul Iurie Leancă după întrevederea pe care deputații PPE au avut-o cu membrii delegației Comisiei de la Veneția, aflați într-o vizită de documentare la Chișinău.

Vedeți și: Vladimir Voronin i-a propus Comisiei de la Veneția să deschidă un birou permanent la Chișinău

Potrivit lui Leancă, Igor Dodon și în continuare acționează drept președinte al PSRM și, „din păcate, mult mai puțin, de președinte al Republicii Moldova”.

Amintim că delegația Comisiei de la Veneția, aflată într-o vizită de documentare cu privire la proiectul președintelui Igor Dodon, s-a întâlnit azi cu toate fracțiunile parlamentare, dintre care doar fracțiunea PSRM, lider al căreia a fost, până la finele lui 2016, actualul președinte, s-a exprimat în susținerea inițiativei șefului statului. Celelalte fracțiuni din Parlament au transmis Comisiei mesaje negative.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...