Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.05.2017

Andrian Candu se va aflat la Varșovia în perioada 17-18 mai

Președintele Parlamentului va avea mâine o alocuțiune la panelul despre securitatea din regiune. Președintele Parlamentului mai are planificată o întrevedere cu vicemareșalul Seimului. De asemenea, sunt preconizate întâlniri cu mareșalii Seimului și Senatului Poloniei.
 
Summitul din captiala poloneză are drept scop dezbaterea viitorului continentului și regiunii, cooperarea și dialogul pentru viitoarele generații, potrivit organizatorilor. Discuțiile vor include securitatea din regiune în fața provocărilor curente, cooperarea pentru dezvoltarea axei Nord-Sud de infrastructură, rolul parlamentelor naționale în politica internațională. Întrunirea este o oportunitate pentru discutarea valorilor, inclusiv din perspectiva suveranității și respectului pentru tradiții și istorie. 
 
La summit participă președinți și vicepreședinți din Parlamentele Albaniei, Axervaijanului, Bosniei și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Georgia, Lituania, Letonia, România, Serbia, Slovacia, ucraina și Ungaria. De asemenea, vor fi reprezentanți ai parlamentelor din Armenia, Austria, Belarus, Cehia, Estonia, Grecia, Macedonia și Turcia, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus