Potrivit unui comunicat difuzat în limba arabă de agenţia Amaq şi pe mesageria Telegram, organizaţia jihadistă Statul Islamic a evocat un 'raid sinucigaş al unui grup de combatanţi' fără a face vreo precizare privind operaţiunea.

Dar pentru guvernatorul provinciei Gulab Mangar, nu există nicio îndoială: 'Daech (acronim arab al SI) este responsabil de acest atac', a declarat el în faţa presei.

Patru civili afgani figurează printre morţi precum şi doi membri ai serviciului de securitate, potrivit guvernatorului acestei provincii din estul ţării.

'Au fost patru atacatori, unul s-a detonat la intrarea RTA omorând o gardă de corp. Alţi trei au intrat în clădire unde forţele noastre de securitate i-au urmărit. Luptele au durat patru ore, forţele de securitate au avertizat asupra unor noi victime', a explicat guvernatorul.

La două ore de la declanşarea atacului, purtătorul de cuvânt al guvernatorului Attaullah Khogyani a afirmat că se aud încă focurile de armă dinspre RTA, al cărui sediu local este aproape de cartierul general al poliţiei şi birourile guvernatorului provincial.

Organizaţiile de presă şi jurnaliştii, în special afgani, au plătit un tribut greu în ultimii ani de conflict din Afganistan: 13 dintre ei au fost ucişi în 2016, potrivit Comitetului de protecţie a jurnaliştilor.